Hvor begynner man?

Det hele er litt overveldende om dagen. Vi skal bytte ut absolutt alt. Vi vil flytte inngangen og bygge et nytt soverom, vi skal åpne opp alt i øverste etasje og lage et større bad. Vi skal lage oppholdsrom til barna og bygge masse uteplass. Nye vinduer, ny kledning, nye blandebatterier, nye sluk – alt! Nytt!

Men hvor begynner man? Hvem ringer man sånn at alt bare starter? Foreløpig har jeg vel funnet ut at det menneske er alt for dyrt, så da må vi bare begynne selv.

Om du har fulgt meg en stund, så vet du at Ingeniøren og jeg har litt forskjellige indre klokker. Han er en tidsoptimist som ikke liker å be andre om hjelp, mens jeg er en generelt litt stressa dugnadsarrangør som aldri får med meg nok folk eller får planlagt fort nok. Dette byr på en og annen utfordring…

Hvordan skal vi klare å komme oss gjennom dette med forholdet i behold?

Det er på tide å ta frem noen triks fra bryllupsplanleggingen… Vi må sette av dedikert møtetid, ta avgjørelser i god tid, booke inn alle fag til bestemt tid, få sendt inn søknader til rett tid og kjøpe den hjelpen vi trenger der vi trenger den. TID er åpenbart en viktig faktor her!

Og skal vi klare å komme i mål er vi også helt avhengig av hjelp. Frivillig hjelp og profesjonell hjelp. Vi trenger at noen tar seg av det som vil ta vanvittig mye tid om vi skal gjøre det selv. Gipsplater for eksempel. Der kommer vi til et åpenbart hinder. Vi skal heller ikke begi oss ut på tapet. For etter å ha pusset opp et par leiligheter og ei hytte et par ganger har vi nemlig blitt godt kjent med egne begrensninger.

Og noen begrensninger må man rett og slett bare innse at man har.

Og hvis du nå tenker at vi kanskje overdriver litt. At vi ikke trenger å gå SÅ grundig til verks for å skape drømmehjemmet! Her er en liten sniktitt på hvordan det er i dag…

Hvis du vil få med deg alt på veien til drømmehjemmet bør du følge meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Alle bilder er hentet fra husets prospekt

6 kommentarer

 1. Jeg ville ha droppa gips! Bruk heller walls to paint!!! Det sparer forholdet Og tidspotimisten få sove om natta. Perfeksjonisten vil få ro i sjela fordi det gir nøyaktig samme finish som gips, med fiberduk (tapet) vel og merke. Så du sparer mye jobb og får bedre resultat med walls to paint!

  1. DEt er så gøy – vi diskuterte det i går og kom frem til samme svar!
   Men det er såpass stort omfang på dette at vi nok fortsatt setter bort å få de på plass… 😉

 2. Så spennende prosjekt, vi gleder oss til fortsettelsen. For oss som jobber med nettopp dette, må vi bare si at det finnes enkle pakker som kan være en kickstart til å sette i gang. Vi hjelper mange med lignende prosjekter, tilbyr alt fra to timers interiørveiledninger og dagspakker 🙂

  1. Oi – så bra å vite!
   Det jeg syns er tyngst, er vel rett og slett å forberede alt før overtagelse sånn at vi sikrestiller at vi blir ferdige så fort som mulig og får flyttet inn! Rett og slett prosjektstyringen i forhold til innkjøp av fag, vinduer, etc. Vil bare komme i gang med alt på en gang!
   Hvordan jeg vil ha det begynner jeg å bli ganske trygg på… 😉 Jeg kommer til å lette litt på sløret etterhvert som vi nærmer oss overtagelse. Sitter og jobber med fargepallett og gulv nå! #storkosermeg

 3. Hei. Skal dere bygge på også? Eller bare endre de eksisterende romløsningene inne? Vil du legge ut et bilde av planløsning sånn den er pr i dag og en med de endringene dere ser for dere?

  1. Hei
   Vi skal bygge på også ja, og endre planløsningen radikalt.
   Jeg kommer til å legge ut og vise frem etterhvert som planene blir mer og mer konkrete!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *