Når tålmodigheten tar slutt…

Har du tenkt på når det er helt slutt? Når strikken er strukket så langt at den rett og slett bare ryker? Den klarer ikke stå i mot presset lenger og ut av intet smeller det så hardt at alle som står rundt hopper himmelhøyt. Jeg tror jeg har funnet et mønster til tålmodigheten min. Og akkurat nå har den lekt gjemsel en god stund.

Det koster å stå i livet når hverdagen ikke blir som man håper på. Når plutselig alt snus på hodet og rutinene forsvinner. Ingenting går som planlagt og det du så for deg slettes ikke skjer. Så langt har 2018 vært et avviksår. Barna har knapt vært i barnehagen, nettene har vært lange og våkne. Ingen har villet ha middag, vi har grått oss gjennom kvelds. Fortvilelsen har stått skrevet i alles øyne og tålmodigheten gikk og gjemte seg.

Jeg har fortvilt. Prøvd å presse. Forsøkt å flykte.

Ingenting har fungert.

Alt har bare blitt tyngere.

Jeg har hørt de stygge ordene løpe ut av munnen min og treffe familien med et hardt brak. Jeg har sett sinnet til mannen min bygge seg opp, kjent på min egen fortvilelse for at jeg lot ordene slippe fri. Jeg har angret og bedt om unskyldning. Jeg har sendt små filmer og lovet bot og bedring.

For tålmodigheten gjemte seg så godt at den til slutt ble helt umulig å finne igjen. Den satt sammenkrøpet i et hjørne og nektet å komme frem før det ble ro. Før vi fant tilbake til rutinene.

Og nå er de der. Vi står opp og kommer oss ut. Vi setter umåtelig stor pris på å se hverandre igjen. Vi sitter sammen i sofaen og holder på hverandre. Vi synger igjen. Vi ler høyt. Og vi ser at hverdagen blir mer og mer som vi liker den.

Og så en dag, da latteren trillet ekstra høyt, snek den seg frem igjen. Tuslet over gulvet mens smilet bredte seg over hele ansiktet. Den stilte seg ved siden av meg og så ut over familien som endelig begynte å få lys i øynene igjen. Og så grep den hånda mi.

Tålmodigheten var tilbake og nå går vi sammen inn i hver nye dag.

Det er mye lettere å være mamma med tålmodigheten på laget.

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *