Til pappaen i huset

Kjære deg.

Når du er borte lengter vi. Når du er travel savner vi. Vi venter litt i kor. Lytter etter lyden av porten som slår igjen. Håper med hele oss at det er deg.

For det er du som vet hvordan Lillesøster vil ha det når hun skal legge seg. Det er du som ruler på hårvask og lager de fineste før-senga-frisyrene. Det er du som tegner morsomme ting på morgendagens Skyr og smører matpakker med overraskende innhold.

Det er du som bærer på trygge armer og lytter til lange historier om troll og drager og prinsesser og fugler.

Det er du som står opp i mørket og finner smokker og ro til urolige små kropper.

Det er du som hver eneste dag prøver å sjonglere jobblivet med pappalivet. For det er du som ikke vil gå glipp av noe hjemme. Du som vil være der til middagen. Være der når kvelden kommer. Være der når natten faller på.

Det er du som sovner under Barne-TV. Og det er vi som lar deg sove. For vi ser at du er sliten. At du trenger å hente deg inn. Og så ler vi litt av deg der du sitter, men egentlig bare elsker vi deg. Fordi du er deg. Og ingen andre.

Det er du som passer på oss. Sørger for at det ikke er glipper mellom vott og jakke, henter skjerf når halsen krangler og blir streng om man ikke går med ullsokker. Det er du som absolutt skal hogge din egen ved og stolt fyrer opp med hjemmelagd varme.

Det er du som hver eneste morgen lener deg over meg, når morgenen knapt har begynt. Det er du som kysser meg varsomt på kinnet og hvisker at du elsker meg før jeg har sett den nye dagen.

Og det er du som hver eneste kveld holder meg i hånda og kysser meg på nytt.

«Takk for i dag, kjærsten min. Du er fantastisk – jeg elsker deg!»

Gratulerer med farsdagen, pappaen vår…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Foto Fredrik Myhre

2 kommentarer

  1. Herregud så fint skrevet, og for en fantastisk pappa han er! <3

    1. Ja, han er fin…
      Veldig fin!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *