Verdens enkleste brød

Jeg tror jeg får spørsmål om denne brødoppskriften hver eneste dag, så nå kommer den. Oppskriften på brødene selv jeg klarer og som får meg til å strutte av selvtillitt som mor!

  • 700 g. hvetemel
  • 300 g. grovt rugmel
  • 5 g. tørrgjær
  • 15 g. salt
  • 9-9,5 del lunkent vann

Rør sammen til en grøt og fordel i to store, smurte brødformer eller faste muffinsformer.

Strø over et passe tykt lag grovt rugmel og dekk med plast. La det hele kaldheve på kjøkkenbenken, 10 timer er perfekt. Stekes på 210 grader, nederst i ovnen, i en time. Sett inn brødene i kald ovn.

Og vips – nybakt brød!

Det tar ca. 8 minutter å forberede og jeg gjør det gjerne før barna våkner om morgene. Da kan jeg steke dem etter middag og ha det klart til matpakkesmøring før jeg selv tar kvelden.

Og for en god følelse man får, når man kan sende med barna hjemmebakt brød i barnehagen! I det siste har jeg også helt oppi ca 100 g linfrø. Da blir de enda bedre!

Før du steker dem vil brødene fremstå som litt skjelvende, og ikke nødvendigvis så høye. Dette er meningen.

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Jeg har tatt oppskriften fra «Mathjelpen for foreldre -hjelp barna å spise sunt døgnet rundt» fra Geitmyra matkultursenter for barn, og jeg har fått tillatelse til å dele den.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *