Han er bestevennen min

På lørdag gikk jeg bare rundt og smilte. Det var en slitsom, bråkete dag med enorme mengder armer og bein over alt. Og når dagen gikk mot slutten satte jeg meg ned og kjente på den varme gode følelsen som bredt seg i hele kroppen. Jeg tror den kalles lykke.

For på lørdag pakket jeg bort dynene deres, med dynetrekket på.

For jeg tror nemlig at det er de samme som skal bruke dem neste gang. De som gir de ærlige og ekte klemmene. De som ler høyt og hjertelig når vi er sammen. De som tør å være seg selv sammen med oss. De som kjennes ut som en del av familien vår nå. De som barna mine spør etter det øyeblikket de går ut av huset.

Og jeg tror vi gjør noe veldig bra for nettopp de barna. Vi gir dem et enda større nettverk av folk som er glad i dem. Vi lar dem bli glad i andre, lar dem kjenne på det å dele med enda fler. Dele mammaen, oppmerksomheten og alle minnene. For de kommer. Som perler på en snor. Og noen ting har allerede blitt en vane.

For de to gutta MÅ bade sammen. I en time. Minst! Den eldste passer den minste, lufter bikkja og er en uvurdelig hjelp. Og så får hun trekke seg litt tilbake. Gå inn på rommet og lukke døra. Lese litt bok eller bare være helt for seg selv. For når man snart er 12 år og en liten dame så trenger man det. Å bare være seg selv.

Jeg har vokst opp med en familie som består av mine og dine og litt noen andres. Mennesker rundt har hatt egne roller. Mennesker som har gitt oss støtte og varme. Mennesker som har delt av sin tid, sin visdom og sin kjærlighet til oss. Jeg vet hva det betyr å ha folk rundt deg som lar deg være deg og er der for deg. Og det er det som er familie. Selv om det kanskje ikke ser sån ut på papiret.

«Han er bestevennen min», sa Lillemann i går. Jeg tror jammen meg han er min også…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

2 kommentarer

  1. Verdens fineste bestevenner, og verdens fineste familie <3 Tusen takk for at dere tar oss inn i varmen, og lar oss dele alle disse fine minnene sammen med dere! <3

    1. Og tusen takk for at dere kommer og er en del av livene våre!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *