Jeg har valgt…

Jeg har valgt å stemme. Jeg har valgt å stemme for fler enn meg selv. Jeg har valgt å gi en stemme til de som ingen stemme har. Jeg har valgt – og jeg håper du gjør det samme…

I dag skal det avgjøres. Etter en valgkamp preget av langt mer person enn sak er jeg glad vi går mot en slutt. Jeg er glad vi snart kan si farvel til årets valgkamp, men jeg frykter resultatet. Jeg er rett og slett litt redd. Omtrent som jeg var under det amerikanske valget i fjor. Jeg er redd for hva jeg møter i morgen tidlig når tallene begynner å bli klare.

Jeg er redd for at vi fortsetter der vi slapp…

For i min verden er det alt for skummelt at nazister plutselig føler at det er greit å marsjere i gatene igjen. For meg er det fryktelig at politikere forsøker å vinne billige politiske poeng på bilder med en annen historie. For meg er det for sent å beklage en usmakelig valgseierfeiring nå fire år etter. Og for meg er det vanskelig å akseptere at man pakker inn ondskapsfulle budskap i et falskt smil.

Jeg vil ikke være med på det er en norsk verdi å ikke ta et samfunnsansvar. Jeg vil ikke akseptere at man snakker om sosialisme som en styggedom. Vi er så stappmette i dette landet at vi klarer å hisse oss opp over at et parti sender en sms på en søndag, mens ingen roper ut for barna som blir fengslet på Trandum! Vi er så navlebeskuende at ikke engang de beste politikerne våre evner å forstå, at dersom vi skal ta miljøvern på alvor, så må vi ta noen upopulære avgjørelser som faktisk ikke gjør hverdagen enklere, men planeten friskere.

Jeg har valgt å stemme for de som har mindre enn meg. Jeg har valgt å stemme for de som ikke får plass i samfunnet i dag. Jeg har valgt å gi en stemme for et rausere, grønnere og mer inkluderende samfunn.

Og det er jeg villig til å betale for!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *