Min bror…

Det var en tid der han aldri kom hjem. Der han ikke så oss i øynene, ikke ga oss en klem. Det var en tid der vi ikke visste hvordan helgen ville gå. Om vi fikk den fryktede telefonen på mandag. Det var en tid der rus styrte alt – og alle ble styrt av rus.

Den tiden er over. Livet er et helt annet. Både for han og for oss. Men når jeg tenker tilbake på den tiden blir jeg nesten litt kvalm. Jeg var redd for broren min. Ikke bare for hva som kunne skje med han. Jeg var redd for hva han ville gjøre mot meg. Jeg vet at han så både min og sin egen skuffelse hver gang han så meg. Jeg vet at jeg representerte mye av det han syns var vanskelig med situasjonen han var i. Men han kom ikke ut. Ikke alene. Og ikke med en gang.

Broren min var den aller blideste. Han som alltid lo. Kjente alle. Fikk alle til å føle at de kjente ham. Han struttet av selvtillit og sjarm. Han jobba, var flink. Han elsket livet! Så det ut som. Han flytta til Hemsedal. Stod på ski, var vaktmester og elektrikker, bodde litt her og der, fikk enda flere venner. Han lo enda høyere. Han smilte enda bredere. Hele livet var en fest. En fest som gikk alt for langt.

Lillebroren min var ikke som de som sitter på gata og tigger penger. Han var ikke av de som sov ute eller befant seg helt på siden av samfunnet. Men han kunne kanskje blitt. Om han ikke var den han er. For selv om det føltes umulig så takket han ja til hjelpen. Han takket ja til å bli låst inne. Til å bli fortalt at alt han drev med var feil. Han takket ja til et nytt liv!

I dag kan du bli kjent med han lillebroren jeg har i dag. Ikke sånn som jeg kjenner han, men litt av den han har blitt. For han som smilte for bredt og lo for høyt ler også med øynene igjen. Han har overgått seg selv, tatt tak i alt som var tungt. Han har pakket med seg all lærdom og flyttet inn i et nytt liv sammen med kjærsten sin, biologibøkene og en stor porsjon ekte selvtillit han har fått av å klare å snu på alt i livet.

I dag kan du se ham i første episode av 71 grader nord. Min fine Kim skal kjempe mot seg selv og sine forutsetninger. Og jeg vet hvor mye det har kostet å komme akkurat hit. Til det stedet der han er nå.

Der han tør å elske – og tør å bli elsket.

For rusen tar ikke bare fra deg livet – den tar deg også bort fra det livet du vil leve.

Bli meg meg og hei på lillebroren min i dag kl 20.30 på TVNorge – min stolthet og mine barns store helt!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat!

Foto: TVNorge

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *