En reddende engel i travel hverdag

Å servere sunn middag til familien er vel noe vi alle ønsker å gjøre. Og aller helst hver dag. Dessverre er ikke akkurat det kjempeenkelt å få til når barn skal hentes, mat handles, bikkja luftes og armer og bein stokkes mellom barnehage, jobb, skole, allidrett og all annen idrett. Men jeg har en hemmelig venn. Ett ess i ermet som jeg trekker frem når jeg tidsklemma blir alt for trang!

Og hvis jeg er skikkelig god, gjør jeg den klar dagen før!

For alt som kan puttes i en gryte er en venn av meg. Og om de bare blir bedre av å stå litt, så elsker jeg dem om mulig enda litt mer! Chili con carne er en sånn gryte. Den kan godt stå å putre en hel kveld og er bare enda bedre dagen etter. Og lager du en stor porsjon har du en smaksbombe i fryseren som tiner på null komma nix!

Så i dag har jeg laget klart morgendagens middag. Mer eller mindre samtidig som jeg smurte matpakker… For så enkelt er det. Og jeg skal, etter flere spørsmål på snapchat, gi dere oppskriften, men jeg må advare dere; jeg er ELENDIG på å oppskrifter! Jeg lager litt selv, slenger oppi noe og vips så smaker det godt. Så bruk gjerne mine ingredienser, bruk den mengden DU syns lager en god smak – ja og smak! Hele tiden!

JannOramas Chili Con Carne

 • 400/500 g. kjøttdeig eller karbonadedeig
 • 3/4 gulerøtter
 • 1 stor gul løk
 • salat/grytebønner
 • 1 kinesisk hvitløk
 • en dæsj tomatpure (kanskje 2 store spiseskjeer)
 • 1 boks hakkede tomater
 • en buljongterning eller en dæsj buljongpulver tilsvarende dette
 • 4 dl vann
 • kajennepepper (etter smak og gane)
 • paprikapulver (2 ts)
 • cummin (ca 1 litt stor ts)
 • sukker (ca 1 ts)
 • salt
 • pepper
 • olivenolje

Så gjør du sånn her…

 • Stek kjøttdeigen i ei stekepanne
 • Varm olje i en kjele og ha i tomatpurre, paprikapulver, cummin og kajennepepper. Ikke svi det, men la det syde litt i ca 2 minutter. Da kommer kryddersmakene godt frem! Hell i tomater, buljong og vann – og sukker! Ingen tomatbasert saus uten sukker!
 • Ha kjøttet over i gryta og fres løken så den blir mør
 • Fres gulerøttene (i biter) sammen med løken og la bønnene surre i blandingen bittelitt før du tar alt opp i gryta.
 • Så salter og peprer du samt heller over litt god olivenolje.
 • Og så er det bare å vente…
 • Ha gjerne litt frisk koriander eller persille og en rømmeklatt på tallerkenen før du serverer.

Dette kan du gjerne ha ris til, tortillachips eller som meg – salat til.

Mange spør meg ofte om barna liker dette, og jeg må bare innrømme at de elsker det! Min erfaring er at barn er kjempeglad i mat som smaker litt, og vi spiser både Thai og Indisk stadig vekk. Så lenge det ikke brenner i munnen, så er ikke smaken av krydder feil. Men om det blir litt i sterkeste laget kan du røre inn litt fløte eller rømme. Det mildner det hele og gir en god smak.

En SUPER middag som metter godt og som er både enkel og smaksrik!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *