Har du mensen eller?

Kødder du? Spør du MEG om det? NÅ? Fordi jeg ikker smørblid da eller? Jeg skal fortelle deg en ting jeg; JEG HAR SÅ MENSEN AT DU ANER IKKE HVA DU SNAKKER OM EN GANG!!!

Men det er ikke derfor jeg er sur. Det er fordi du er en idiot det.

Jeg vet ikke om et dummere spørsmål i hele denne verden. Et spørsmål så blotta for innsikt og forståelse, så hånende nedverdigende og så forbanna unødvendig. Stilt overraskende ofte i arbeidslivet (!) og stort sett alltid av menn. Og hva er greia egentlig? Er det sånn at jeg ikke kan være uenig, sur eller bare ha en dårlig dag uten at det må være en grunn til det? Noe jeg ikke kan noe for eller som er en «kvinnegreie»?

Jeg stemmer for at det spørsmålet bør besvares med en så brutal virkelighetsorientering at Herr Nesevis ikke en gang vurderer å stille det en gang til. Til noen!

For jeg skal love deg at jeg har mensen. Jeg har så mensen at vi søndag morgen måtte vaske trekket på overmadrassen kl. 07.32. Jeg har så mensen at det lukter metall når jeg tisser! Jeg kan fortelle deg det, at jeg har så mensen at jeg blir svimmel hver gang jeg reiser meg opp, at jeg blir kvalm av min egen kropp. Jeg har så mensen at jeg knapt tør forlate eget hus i frykt for hvordan jeg ser ut hver gang jeg reiser meg opp. Jeg har så vondt at jeg krøller meg på sofaen og gråter litt når sønnen min stryker meg over kinnet.

Jeg har så mensen at jeg seriøst vurderer å bytte kjønn…

Så neste gang noen stiller meg det spørsmålet skal de få et svar så fargerikt og blodrødt at de ikke aner hva som traff dem. For en ting er rimelig sikkert; menstruasjon etter to barnefødsler er kroppens hevn mot meg og alt jeg har lyst til å gjøre. Det er som en syndeflod eller et vilt fossefall og jeg slutter ikke å bli imponert og sjokkert over hva kroppen er kapabel til å prestere.

Om jeg har mensen sa du? Så til de grader…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

img_0915.jpg

4 kommentarer

  1. Tåler du hormonspiral? Anbefales i så fall på det varmeste. Etter noen måneders «innkjøring» med av- og på- blødninger så blir de aller fleste blødningsfrie! Goodbye monstermens 😀 Klem fra jordmora.

    1. Tåler sikkert, men etter fire prøverørsforsøk og fire ekstra innsett har jeg så lite lyst til å tilføre mer hormoner til denne stakkars kroppen..!

      Tenker jeg skal se om det blir litt bedre etterhvert… Hvis ikke må nok noe gjøres!

  2. Åh, kjenner til den. Jeg har ikke fått den tilbake etter siste fødsel, men jeg husker sist at jeg fossblødde utover gulvet på barnerommet og det som var:P Gleder meg ikke til den kommer tilbake kjenner jeg 😛

    1. Det er no forbanna drit!!! Kan ikke fatte at det der kan være nødvendig…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *