Vårt lille store Italienske eventyr

Solstrålende tvinger seg inn gjennom sprekkene i døra. Finner veien inn i den svale bygningen. Fuglekvitteret strømmer inn og fyller rommet med med løfter om nok en nydelig dag. Vi er midt i vårt italienske eventyr. Akkurat så vakkert, så vennlig og så hjertevarmt som vi drømte om. Toscana har bergtgatt oss på alle måter!

I en uke har vi levd i de mest storslåtte omgivelser. Frodige, grønne enger og vakre alleer. Vi har vandret i et hav av blinkende ildfluer, plukket valmuer i veikanten og tatt morgenjoggen i stekende sol på stupbratte veier. Vi har vært 14 mennesker med stort og smått og vi har boltret oss på et helt fantastisk sted. Og det har vært akkurat som på film. Like bråkete, like smakfult og med like mye kjærlighet. Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg aldri har hatt en bedre ferie noen gang.

For ikke en eneste hotellkjede klarer å skape atmosfæren fra et gammelt hus på en liten høyde. De kan ikke erstatte den lille nærbutikken eller restauranten uten meny. De evner ikke å lage håndrullet pasta til alle gjestene sine og de klarer ikke tilby den roen man får midt i blandt sommerfugler og lavendelbusker. Med eget basseng, kjøleskapet fullt av oster og skinker, vedfyrt pizzaovn og spisebord under det store eiketreet i hagen.

Jeg klarer ikke beskrive det med ord – jeg må bare vise dere…

Italia 2016 001
Huset hadde fire leiligheter med eget kjøkken og bad. Vi bodde nederst med de store dørene.
Italia 2016 149
Helt fantastisk utsikt fra svømmebassenget…
Pizzaovnen
Pizzaovnen
Italia 2016 127
Den lille landsbyen vi bodde i; Celle Sul Rigo
Italia 2016 188
Toscana altså…
Italia 2016 140

Og selv om vi voksne har kost oss glugg tror jeg faktisk barna har hatt det enda bedre. Alltid noen å leke med, alltid noen som har tid til et bad eller en stille stund sammen. Alltid noen som kan smøre ei skive eller blåse på et kne. Masse latter, masse klemmer og et hav av tid sammen med familien. Jeg tror ikke man kan ha det bedre enn det…

Jeg skal tilbake. Garantert. Jeg vil kjenne duften av blomstereng, høre lyden av froskene og nyte smaken av Toscana i noen av de mest storslagne omgivelsene jeg noensinne har befunnet meg i.

Dette var rett og slett helt fantastisk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *