Vårpuss

Påska var fantastisk. Lange dager med lav puls og stilongs. Så himla digg! Og når man har det så digg, ja da er det ett og annet som ikke følges opp. Dagene i etterkant har blitt brukt til en real vårpuss gitt!

For det aller meste var gjenngrodd og nedstøva da jeg entret sivilisasjonen igjen. Monobrynet var på vei frem, barten trengte nødhjelp og både negler og hår var et begredelig kapittel for seg. Jeg så ut som en gjengrodd verandakasse med betydelig behov for stell og omsorg. Jeg begynte med å bestille meg en time hos frisør…

Men før jeg kunne bevege meg så langt var det om å gjøre å løfte øyebryna og få et skarpere blikk ut mot horisonten. Jeg innser at jeg ikke får gjort spesielt mye med de sigende øyelokka, men bryna er det jo mulig å gjøre noe med. Dessverre er synet så dårlig at da må jeg frem med forstørrelsesspeil. Det er jo bare å innse at forfallet står og banker på døra.

Og ikke bare trenger jeg hjelpemidler for synet, håret skriker ut at alderen begynner å tynge mer enn studiepoengene. For skarpere lys og forstørrende speil feide all tvil til side; før jeg drar til frisøren er jeg nødt til å farge håret! For jeg kan ikke sitte tre timer i en frisørstol med Lillesøster ved siden av meg, men jeg kan på INGEN måte gå rundt med nyklippet GRÅTT hår på Sandvika Storsenter!

Jeg har alltid sagt at man skal bære sin alder med verdighet, men det får da være måte på! Heldigvis er jeg såpass myk i kantene nå at jeg har en slags naturlig filler fra innsiden og dermed fremstår rimelig rynkefri, men grått hår?!? Og da snakker jeg ikke om ett og annet her og der, men helt seriøst grått hår. Som i helt grå i tinningene og langs sidene. Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal takle det eller hvem jeg skal skylde på, men jeg lover å si fra når jeg finner det ut. I mellomtiden ble løsningen en lynrask trilletur til nærmeste egnede butikk for panikinnkjøp av hårfarge. Om ikke annet hjalp det litt på det totale helhetsinntrykket.

Og så, i dag, kom jeg endelig til det store høydepunktet. En time i stolen til Hilde. Med god kaffe, hyggelig selskap og fine omgivelser – jeg gledet meg som en unge!

Og når du tenker at det ikke kan bli stort bedre – jo så blir det det! For på vei inn i en butikk møter jeg ei av mine fine naboer – som tilbyr seg å ta med seg Lillesøster på en liten trillings mens jeg frisker opp svissen!!! Trenger jeg å si hvor glad jeg ble?

En drøy time senere kommer jeg nyklipt og takknemlig ut fra frisøren. Jeg har fått sitte aldeles uten ansvar i en helt time. Og nå er håret kjemisk fritt for grå hår, sveisen er skarp som en nykvesset kniv, negler funkler og ansiktet gløder relativt hårfritt og revitalisert etter både skrubb og fukt og maske.

Det tar tid å pusse opp en loslitt fasade, men det er nå litt godt å se at det faktisk hjelper!

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Frisør

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *