Slekt skal følge slekters gang…

For ett år siden kom det femti centimeter tung snø midt i våren. Jeg stod fast med bilen og jeg stod midt i mitt mest vanvittige døgn noen sinne. I dag våknet jeg til smilet til min lille frøken. Hun som har blikket og navnet til oldemoren sin. Året som har gått har gitt meg så mye, men det har også lært meg ett og annet om savn. Om å leve videre uten en man så gjerne skulle delt noe stort med. 

Dette er det jeg skrev den dagen jeg mistet en mormor og fikk ei datter…

Du får aldri møte henne. Aldri se henne, kjenne på henne, lukte på henne. Kjenne varmen hennes eller se livet i øynene hennes. For i dag døde du. Rett før jeg fikk vite at du skulle bli oldemor til ei litta jente.

Du sovnet stille inn, midt blandt noen av dine aller kjæreste. Jeg stod mitt i snøkaoset med et vell av følelser i rullende gjennom kroppen. Vil jeg noen gang se deg igjen? Rekker jeg tilbake til deg? Det gjorde jeg ikke. Ikke i dag. I stedet fikk jeg se min lille datter veive med armene og vise seg frem. Jeg fikk se at alt jeg har bekymret meg over var nettopp det – bekymringer. Jeg ble beroliget på alle mulige vis og da jeg fikk se at det var en liten pike, da falt alle brikkene på plass og øynene mine rant over.

Det hadde ikke gått en time en gang fra du forlot oss. Og jordmora så på meg med store øyne da jeg fortalte at du akkurat hadde sovnet inn, og at dette var den vakreste og fineste gaven jeg kunne få nå. Ei frisk litta tulle. Ei jente som skal få vite alt om både deg og bestemor. To sterke kvinner som jeg er så stolt av å være barnebarnet til. Som hun aldri vil få møte.

Livet kommer og livet går. I dag føler jeg at jeg har fått begge deler. Min vakre, sterke, langsinte, småfrekke, morsomme, kjærlige og omsorgsfulle mormor har forlatt oss og tomrommet etter henne ved storfamiliens langbord vil om fem måneder bli fylt opp av ei ny litta kvist på familietreet. Livet er stort og vakkert, hjerterått og sterkt.

Farvel mormor – vi sees igjen…

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Mormor

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *