Tankefulle dager

Jeg har tenkt mye de siste dagene. Tenkt på hva jeg har – og hva jeg kan miste. Jeg har tenkt på livets gang, hvordan det blir å bli gammel. Jeg har tenkt på ensomhet. Og hvordan jeg kan unngå det…

For det går så mye bedre med Bestefar. For bare dager siden var han livstrøtt. Ønsket ikke leve mer, ville ikke se en ny dag komme. Nå ser jeg noe i blikket hans som jeg ikke har sett på lenge. En gnist som er tent. Et ønske om å se mer! Være her og glede seg over livet.

Jeg skylder på sykdommen. På at han ikke har orket å se ut av vinduene. At det å se fremover har vært et ork. En umulighet. For fremtiden har virket så tung og slitsom at det hadde vært bedre om den ikke kom.

Men så skjer det ingen av oss hadde trodd en mørk natt på et stille sykehus. Sykdommen gir slipp og lager rom for noe annet. Og jeg slutter å tenke på alt som har vært. Jeg slutter å se for meg at barna mine ikke skal huske oldefar, eller at oldefar ikke lenger skal sitte der og beundre de to små som skaper så mye liv. Jeg slutter å se for meg slutten.

For det er nå en gang sånn at jeg i min lille boble tenker på hva Oldefar ikke får oppleve. Hva vi ikke får ha han med på om han forlater oss nå. At han ikke får se Lillesøster på sin første bursdag eller når hun begynner å gå. At han ikke skal få oppleve å se de to små løpe sammen, eller høre dem prate. Jeg blir så var på alle opplevelsene jeg gleder meg til, der han plutselig ikke kan være en del av minnet.

Og så tenker jeg på at det ikke bare er han som kan bli borte. Det kan like godt skje meg…

Og da må jeg holde babyen min. Kysse litt ekstra på den fine, store gutten. Jeg får ikke puste, blir nesten litt kvalm. Og så minner jeg meg selv på, nok en gang, hvor heldig jeg er som lever livet mitt her og nå, med akkurat de jeg lever det med.

Kanskje er det derfor sånne ting skjer? For å hjelpe oss til å sette pris på det vi har?

Følg meg på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Oldefar og M

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *