Ciljes valg

I dag leste jeg om en kvinne. En kvinne med en skjebne jeg aldri vil kunne forstå fullt ut. En kvinne med et valg man aldri kan forberede seg til. Vi du leve – eller føde ditt barn?

Å kjenne et liv i sitt eget, er en utrolig opplevelse. Det er helt ufattelig, helt magisk, og altoppslukende… Den lille sommerfuglen som blafrer med vingene sine. De små sparkene, myke dultene. De ørsmå tegnene på at du ikke er alene. Og at du aldri blir det igjen. Du bærer på et helt nytt lite menneske. Et menneske skapt i forventning og kjærlighet. Hvordan kan man velge det bort?

De små sparkene forteller ikke bare historien om et barn som blir til, men om en fremtid og et liv. Et liv som skal leves. Med skrubbsår, markjordbær og de første ordene. De små sparkene forteller historien om alt man aldri vil oppleve om man ikke er der. Alt man ikke får se eller høre. Alle tårene man ikke får stryke bort, eller smil man aldri vil bli fylt av.

Å tenke på alt jeg ville gå glipp av ved å ikke være her, gjør meg helt tom.

Jeg mister nesten pusten av tanken på å ikke få se, ikke få røre ved. At jeg ikke skal få fortelle eller lære bort noe. At min elskede skal bære alle sorger og gleder på seg. Være både mamma og pappa. At jeg ikke får se stoltheten over det første målet eller den store applausen. At jeg ikke får se lykken over den store kjærligheten eller det lille barnet. Å ikke være der når de store og små tingene skjer; den første tannen som kommer – og den første som detter ut. Det første smilet og den trillende latteren.

I dag leste jeg om en kvinne som valgte livet. Livet uten sin ufødte datter. Hun hadde kjent sparkene, men hun var ikke klar for å forlate de små føttene selv. I oktober skulle den lille jenta ha kommet. I stedet kjemper mammaen for sitt eget liv. En kamp jeg ikke skjønner hvordan man finner krefter til å kjempe, men som man bare må ta.

I dag rørte du noe ved med meg Cilje. I dag fikk du meg til å tenke – og takke.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *