Hele sannheten

Noen ganger har jeg så lyst til å fortelle dere alt. Fortelle om hele familien min, om alt som surrer og går. Om alt som ikke går. Noen ganger har jeg så lyst til å skrike ut og bare flykte fra alle konsekvensene det ville gitt. Noen ganger legger jeg bånd på meg selv.

Ikke alt tåler morgensolens skarpe lys. Ikke alle historier skal fortelles. Kan fortelles. Jeg må beskytte meg selv, andres barn, mine nærmeste. Egentlig burde det ikke være sånn. Egentlig burde jeg kunne fortelle om alt. Hjulpet andre som opplever tunge stunder eller vanskelige valg. Andre som må på prioritere beinhardt mellom pest eller kolera. Et liv med eller uten noen. Et liv med vanskelige forklaringer og alt for lange historier.

Alle opplever vi ting som preger oss gjennom livet. Former oss og gir oss styrke. Eller svekker oss. Tar fra oss troen på det gode. Gjør oss mer kyniske og litt mer iskalde. Opplevelser som fjerner all naivitet og gjør oss skarpere i kantene. Strengere. Tøffere. Hardere.

Jeg er der. Jeg slipper ikke andre helt inn. Jeg blottstiller meg aldri helt. Jeg gjemmer meg bak frekke kommentarer og høy latter. Svikene har vært så store, nedturene så vanvittige dype, skuffelsene så enorme. Jeg har problemer med å stole på folk, at de vil meg vel, at de faktisk bryr seg. Og resultatene gir seg selv.

For tilbake sitter ei jente som aldri helt føler at hun blir voksen kvinne. Ei som ikke har så mange nære venner, men massevis av nydelige bekjente. Ei som gråter når hun opplever oppriktig omsorg og som bruker lang tid på å gjenkjenne den når den først er der. Ei som er skeptisk og mistroisk, selv om jeg aller helst bare vil være åpen og varm.

Jeg får mange komplimenter og mange ser på meg som tøff og sterk. Men jeg forteller ikke alt. Jeg viser deg ikke hele historien. Ingen gjør det, men noen er tøffere enn andre. Jeg beundrer dere.

Kjenner du deg igjen? Del gjerne tankene mine – og les også Anne Briths sterke ord fra hennes blogg. Hun tør…

Følg meg videre på Facebook og Instagram – og på Snapchat heter jeg jannorama.no

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *